Официално посещение в Косово и Албания

22.07.2017

Делегация в състав г-н Веселин Кошев – Почетен председател на Българския строителен и търговски консорциум и член на Управителния съвет на Европейска Индо Азиатска Асоциация за бизнес и култура и г-н Горчо Пасев – Съпрезидент на БСТК и член на ръководството на Асоциацията посетиха Косово и Албания за времето от 18 до 23.07.2017
Делегацията проведе редица срещи с представители на местни бизнес и икономически структури, както и подписа две важни споразумения. Асоциацията на Косовския бизнес /АКБ/ в лицето на нейния председател г-н Agim Shahini както и голямата албанска икономическа структура „Саша Холдинг“ в лицето на нейния Председател г-н Aleksander Gjurbavija подписаха споразумение за присъединяване към нашия консорциум и асоциация.
Пожелаваме на нашите нови партньори и приятели дългосрочно и ползотворно сътрудничество.
Проведена бе делова среща с г-н Еrdit Collaku генерален директор на албанската национална агенция за туризъм. Водени са официални разговори и предстои присъединяване и на други бизнес организации към нашите две икономически структури.
Изказваме изключителна благодарност към Консула на България в Прищина г-н Благой Петров за изключителното съдействие и безкористна взаимопомощ.
По време на посещението нашите партньори и приятели от Косово и Албания бяха запознати с редица оферти и предложения за съвместен бизнес от страна на членове на БСТК и Асоциацията.