Прекрасна новина

Прекрасна новина – съпрезидента на нашите икономически структури Български строителен и търговски консорциум и Евро-Азиатската Асоциация за бизнес, култура и приятелство г-н Димитър Белелиев е новият Почетен консул на република Румъния в България!!!

Огромно признание и уважение за нашите усилия на дипломатическото поле.. Бог да го закриля!!!

Пловдив

Бизнecмeнът oт cфepaтa нa eнepгeтиĸaтa инж. Димитъp Бeлeлиeв щe oглaви нoвoтo пoчeтнo ĸoнcyлcтвo нa Pyмъния в Πлoвдив, peши пpaвитeлcтвoтo.

Toй oглaвявa диpeĸтopcĸия бopд нa пpeдпpиятиeтo „Цeнтpaлнa eнepгopeмoнтнa бaзa“, a ocвeн тoвa e ocнoвaтeл нa ĸoмпaниятa зa дocтaвĸa, мoнтaж и cepвиз нa фoтoвoлтaични cиcтeми „AмoнPa Eнepджи“.

В Пловдив ще има почетно консулство на Румъния

Правителството одобри откриването на почетното консулство на Румъния със седалище в гр. Пловдив и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Димитър Белелиев. Той е председател на Борда на директорите на дружество „Централна енергоремонтна база“ и председател на Консултативния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Откриването на почетно консулство на Румъния в Пловдив ще допринесе за засилване на двустранните търговско-икономически, културни и образователни връзки между България и Румъния, се казва в мотивите на решението.

Румъния открива почетно консулство в Пловдив

Министерският съвет даде съгласие за откриване на почетното консулство на Румъния със седалище в Пловдив и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Димитър Белелиев. Той е председател на Борда на директорите на дружество „Централна енергоремонтна база“ и председател на Консултативния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Откриването на почетно консулство на Румъния в Пловдив ще допринесе за засилване на двустранните търговско-икономически, културни и образователни връзки между България и Румъния.

Румъния открива консулство в Пловдив

Консулството ще покрива областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил

Д-р инж. Димитър Белелиев става почетен консул на Румъния в град Пловдив. Съгласие за откриването на консулството, което ще покрива областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил, даде Министерски съвет.

Развиването на търговските, икономически и образователни връзки между България и Румъния е един от приоритетите на почетния консул. “Румъния е най-големият наш европейски съсед, със сходна история и близък манталитет. Ще направя всичко възможно в региона, за който отговарям, да има взаимно проникване на бизнес и култура за по-добро бъдеще на нашите две страни“, коментира д-р инж. Димитър Белелиев.