Посещение на китайска делегация

По покана на ЕДПД и съпрезидента на БСТК г-н Георги Шопов шестчленна китайска делегация посети България от 03-06.08.2014 г.

Делегацията бе водена от г-жа Guo Xiao Ping завеждащ отдел инвестиции и международни контакти на световно известната SHANGHAI CONSTRUCTION GROUP CO., LTD. /SFECO GROUP/, г-н Sang Qi, вицепрезидент на Промишлено търговската палата на Шанхай и г-н Leon Liu, директор отдел „Инвестиции“ на Export-import bank of China.
Китайските гости се срещнаха с кмета на гр. Бургас г-н Димитър Николов и двама министри в оставка. Бяха водени разговори и набелязани конкретни идеи за ползотворно развитие със структурите на Българския строителен и търговски консорциум. Беше потвърдено желанието на нашите партньори за участие в мащабни строителни търгове, инвестиционни проекти и създаване на смесена българо – китайска фирма под егидата на БСТК. Делегацията се срещна и с г-н Веселин Кошев – почетен председател на БСТК и председател на ЕДПД.

Китайските партньори изказаха изключителната си благодарност за проведените срещи, конструктивни обсъждания и изключителното гостоприемство, засвидетелствано от българските домакини. На прощалната вечеря ръководителите на китайската делегация отправиха любезна покана към господата Кошев и Шопов да посетят в близките месеци Шанхай и се подпишат необходимите документи за официалното сътрудничество между нашите организации.