Вино производство

Four Friends се появява на родната сцена и веднага се отличава с изключителния вкус на своите вина.Винарска изба Four Friends разполага с над 40 хектара лозови насаждения в най-подходящия за отглеждане на грозде регион в България – Тракийската низина. Имението е сгушено в землището на с.Горно Ботево, източно от град Стара Загора.

„Винзавод” Асеновград е създаден на 15.Х.1947 година, на основата на лозарската кооперация „Станимашки Мавруд”. С нарастване на суровинната база предприятието се развива и производството постоянно се увеличава.В летописа на фирмената история паметна ще остане годината 1958, свързана с построяване на изба за преработване на грозде с капацитет за производство на вино за 6 милиона литра. През 1963 година в експлоатация е пусната първата инсталация за термична обработка и стабилизиране на вина, а също и линия за бутилиране.Към настоящия момент „Винзавод” АД гр. Асеновград разполага с мощности за преработка на 13 милиона кг. грозде и производство и бутилиране на 15 милиона бутилки висококачествени вина. Преработва се грозде от сортовете „Каберне Совиньон”, „Мерло”, „Мавруд”, „Рубин”, „Сира” и други.Като признание за съхранената традиция, професионализма и отличното качество на предлаганата продукция през годините „Винзавод“ АД печели над 200 медала и почетни дипломи от международни конкурси. Отличията от престижни форуми, прибавени към признанието на клиентите по света отдавна са утвърдили фирмата като предпочитан партньор не само на българския, а и на международните пазари. Традициите тук имат бъдеще, което се гарантира с професионализъм,  коректност и високо качество на продукцията.  

Нашата изба е специално проектирана за производството на качествени бели, розови и червени вина. Разполагаме с лаборатория, ферментационен и бутилиращ цех, както и две дегустационни зали. Избеното ни помещение се намира под земята и е с площ от 500 кв.м.. Температурата в избата се поддържа винаги между 12 и 16 градуса за оптимално съхранение на бъчвите и виното. Нашата изба е оборудвана с най-модерна техника за винарската индустрия.За да поддържаме възможно най-високо качество на вината ни, осигуряваме напълно затворен цикъл на производство – от производството на грозде до бутилирането на вината. Гроздето, от което произвеждаме нашите вина се добива изключително от нашите лозя за да можем да бъдем сигурни в качеството на крайния продукт. За отлежаването на вината ни използваме френски дъбови бъчви, които деликатно омекотяват и трайно допълват вкуса на виното. Някои от вината отлежават от 6 месеца до 1 година. При бутилирането използваме натурален португалски корк.Всяка година произвеждаме 4000 хектолитра бяло и 6000 хектолитра червено вино.