Промишленост

МВ Янтра АД е наследник  на едно от най-старите машиностроителни предприятия в гр. Габрово – Завод „ЯНТРА“ АД, създаден през 1906 г. за производство на резервни части за текстилната промишленост. От 1935 год. заводът започва производство на единични текстилни машини, а от 1957 г. и на тъкачни станове, предачни машини и др. През този период към завода е създаден и Институт по текстилно машиностроене.От 1983 година в завода започва усвояването и производството на подемно-транспортно оборудване. Особено добри резултати заводът бележи през периода 1985-1990 година, като обема на произвежданата продукция годишно достига до 28 млн. долара, а персоналът нараства до 1 600 работници.Днес МВ Янтра АД, благодарение на повече от 100 години традиции в машиностроенето, научно-развойната си дейност, патентни разработки и квалифициран персонал, предлага най- иновативни изделия на пазара:

въжени електротелфери с товароподемност от 500 до 32 000 кг

двурелсови кранови колички

челни греди за едногредови и двугредови кранове

хидравлични транспалетни колички

кранови компоненти

Основен дял в произвежданата и експортирана продукция на предприятието заема производството на въжени електротелфери и кранови компоненти – високотехнологични и компактни изделия с технически и експлоатационни параметри на високо ниво.

Фирма МИКРОТЕЛ е създадена през 1993 г. в гр. Кюстендил, България. Основен предмет на дейност е проектиране и производство на CNC машини за разкрояване, гравиране, фрезоване на MDF, ПДЧ, бонд, пластмаси, плексигласи и други материали; CNC машини за обработка на мрамор, гранит, стъкло, дърво и т.н. Във фирмата работят специалисти с доказан опит в областта на машиностроенето.Познавайки нуждите на малкия и среден бизнес, фирма МИКРОТЕЛ разработи серия от CNC машини, удовлетворяващи изискванията на различните потребители. Продуктовата гама на фирмата се състои от три основни модела машини, на базата на които с подбиране на подходящи опции, се покрива широк кръг от потребителски интереси.

Имаме удоволствието да Ви представим фирма „ЕЛПРОМ ТРАФО СН“ АД, гр. Кюстендил. Ние сме производител на маслени разпределителни трансформатори с дългогодишен опит и над 50 годишна история, с богата продуктова гама, международни награди, дипломи, както и Златен медал за най-енергийно ефективен трансформатор от Международния технически панаир Пловдив.
Фирмата ни е сертифицирана по БДС EN ISO 9001:2015, БДС EN ISO 14001:2015 и БДС EN ISO 45001:2018.Заводът произвежда пълната гама трифазни маслени трансформатори с мощност от 25 kVA до 5 МVA.Доказали сме се както на местния така и на международния пазар, с продажби в страни като Сърбия, Гана, Нигерия, Ирак, Судан, Албания, Македония, Литва, Естония, Австрия и много други.
Фирмата ни работи с клиенти от цял свят и разполага с референции както и от български, така и от международни клиенти.

Производство на тръби от полиетилен за водоснабдяване и газоснабдяванеВисокото качество на произвежданата продукция се гарантира от собствена лаборатория, в която се извършва както контрол на влаганите суровини, така и на готовата продукция.Използваните суровини са на водещи фирми на световния пазар като Sabic, Borealis, Ineos, Bassel, Petrochemicals. Всяка партида от доставения материал се придружава със сертификат за качество от фирмата производител. В лабораторията се извършва входящ контрол на основните показатели на суровината.На готовата продукция също така се извършва ежедневен, постоянен контрол на качеството, съгласно действащите международни стандарти. За целта лабораторията разполага с необходимите уреди и апарати, необходими за тези анализи, като стенд за хидростатично налягане, стен за определяне на дълговечност, динамометър и др..Фирмена политика е поддържането на високо качество. Гаранция за това е въведената система за управление на качеството ISO 9001 и издадените сертификати за съответствие на „Булгарконтрола“АД.

Зад търговската марка ТМ ИНОКС стоят група от компании с общ екип и ръководство, обединени от обща цел – доставяне на максимално добри продукти и решения за нашите Клиенти и Партньори.„ТМ ИНОКС“ ЕООД – инженерно-търговският екип с над 40 инженери в проектантски, конструктивен, търговски и логистичен отдел, който е в постоянен пряк контакт с Клиента и със структурата на производството.„Томика-Метал“ АД – производствената база на всички продукти с марка TM INOX. Разположени в два града в България – Пловдив и Свищов с над 35000m² закрита производствена площ, където са внедрени едни от най-модерните производствени технологии в бранша. Компанията има изградена структура и процедури, одитирани и сертифицирани от водещи европейски компании.„Инокс Център“ ООД – автоматизираният сервизен център за разкрой на неръждаеми стомани от рулон.„Неръждаема Арматура“ АД – базата за механична обработка на компоненти за продуктите ни, ситуирана в гр. Чирпан.Оторизираните ни Представители – част от нашия екип, който предоставя професионална помощ далеч от производствения ни център, но остава близо до всички специфики на Клиентския проект.

 

Компания, експерт в проектирането и производството на продукти от Corian Solid Surface.Съчетаваме двадесетгодишния опит на екипа си с иновативно мислене, за да създаваме качествени продукти и да градим отлични отношения с клиенти и партньорски компании.Предлагаме пакетна услуга, включваща консултация, ценообразуване, менажиране и планиране на процеса, проектиране, изработка на продукта, доставка и монтаж. В последните три години сме безспорен лидер за България в дизайна и производството на изделия от Corian Solid Surface, с реализирани интериорни и екстериорни проекти в страната и чужбина.

Ние, от Първа Класа Дизайн ЕООД проектираме и изработваме мебели по поръчка: кухни, антрета, спални, детски стаи, гардероби и гардеробни помещения, дневни, офис обзавеждане, обзавеждане по поръчка за детски градини, хотели, магазини и заведения.

ОПТИМАЛЕН ВАРИАНТ: ВИЗИЯ – КАЧЕСТВО – ЦЕНА

Работим с всички вносители и производители на плоскости от ПДЧ и МДФ, мебелен обков и аксесоари, домакински електроуреди, матраци, мивки и смесители, плотове от естествен, технически и изкуствен камък, което ни позволява да предложим оптимален вариант: Визия – Качество – Цена. Богатството от цветове и материали, които предлагаме ни позволява да не поставяме ограничения пред желанията и фантазиите на нашите клиенти.Сътрудничеството с нас е предпоставка за постигане на оптимални резултати. Специализираните ни съвети биха Ви спестили време, нерви и средства и са напълно съобразени с Вашите изисквания.

Фирма МАК е вертикално интегрирана компания, която произвежда сурови платове, притежаваща производствени линии за апретурна обработка – багрене и щампиране на тъкани, с най-различни облагородителни технологии, включващо – хидро и олеофобиране, ламиниране, антибактериалност, негоримост, обработка против комари и др. Цикълът се затваря с производството на готови облекла от така произведените платове, предназначени за военно полицейски униформи, работни облекла от всички видове и облекла за свободното време и спорта.

Продажба на метали и метални изделия.
Внос и износ на широка гама размери и марки стомани.Освен търговска дейност, ние извършваме механична и термична обработка на метали и метални изделия, както и всички видове шлосерски и заваръчни операции.Производството ни разполага с модерно оборудване, осигуряващо разнородни технологични възможности и високо качество на предлаганите услуги.Поддържаме на склад повече от 1000 тона въглеродни, конструкционни, инструментални, легирани, бързорежещи, лагерни и неръждаеми стомани, в това число ламарини, профили, тръби и др.